16 Ocak 2010 Cumartesi

ızgara yöntemi

Izgara Yöntemiyle Pişirme
Izgara yöntemi yiyeceklerin direkt ısıya tabi tutularak, besinlerin her tarafının eşit pişirilmesi esasına dayanır. Izgara yaparken besinlerin yeterli ısıyı alıp almadığından emin olmak için pişirdiğiniz besinin her iki tarafını da 3 - 5 dakika pişirin. Açık havada yapılan ızgaralarda önemli nokta kömürün gerçekten kor olması ve yiyeceklerin kömürle kesinlikle temas ettirilmemesidir. İri parçalar halinde doğradığınız sebzeleri de aralara yerleştirmek, yiyeceğinizin lezzetlenmesine ve içeriğindeki suyun muhafazasına neden olur. Bu yöntemde hem yiyeceklerin yağı dışarı atılır hem de oldukça lezzetli olurlar.


Izgara yapmak: Izgara yaparken yiyecek doğrudan ateşe maruz kalıyor. Açık havada ızgara yapmak için, yemeği odun kömürlerinin bulunduğu yatağın üstündeki ızgara kafesinin üzerine yerleştirin. Eğer, içerde pişirmek için ızgaranız varsa, ızgaranın üreticisinin talimatlarına uyun. Doğranmış sebze gibi daha küçük yiyeceklerin odun kömürünün içine kaymasını önlemek için sapı uzun sepet kullanın. Bu yöntem, yiyecekteki yağların dışarı çıkmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder