11 Ocak 2010 Pazartesi

zeytin piyazı




MALZEMELER:
250 gr Sarı ulak vb. (iyi cins)yeşil zeytin (çekiçte kırma zeytin)10 diş sarımsak1 yemek kaşığı isot1 çay bardağı nar ekşisi100 gr ceviz içi50 ml sızma zeytinyağıtuzkarabiberpul biber1 limon suyu½ demet maydanoz½ demet taze soğanYAPILIŞI:Tercihan Sarı ulak cinsi veya başka iyi cins, çekiçte kırma yeşil zeytin, (bombeli şişe tersi ile kırılıp, her gün suyu değiştirilip acısı alınmış ve salamura yapılmış olmalı) yeşil zeytinin çekirdekleri çıkartılır. Dilim dilim doğranır. İri dövülmüş ceviz içi, az miktarda sıcak suda ıslatılmış isot, ezilmiş sarımsak, ve diğer malzemeler ve baharatlar da eklenip iyice karıştırılır. Arzuya göre biraz daha sızma zeytinyağı eklenerek meze tabağında veya kahvaltıda servise sunulur. Kökeni Antep’e ait lezzetli bir aperatiftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder