11 Ocak 2010 Pazartesi

Yoğurt, Sarımsak ve Zencefilli Semizotu Salatası

2 kişilik

2

Malzemeler
1 demet semizotu (yaklaşık 3 su bardağı)
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak, soyulmuş ve rendelenmiş
Bir fındık büyüklüğünde taze zencefil, soyulmuş ve rendelenmiş
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber

  • Semizotunu yıkayıp iyice kurulayın.
  • Yoğurdu, rendelediğiniz sarımsağı ve zencefili, tuzu ve zeytinyağını bir kapta çatalla çırparak homojen bir sos elde edin.
  • İrice doğradığınız (veya ellerinizle kopardığınız) semizotunu sosla karıştırıp üzerine pul biber döktükten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder