11 Ocak 2010 Pazartesi

Ye#25 Kahvaltı - Yumurtalı Fasulye Kavurması




Bu ay etkinliğin konusunun kahvaltılıklar olduğunu öğrenince çooook sevindim. Kahvaltı sofralarım için bu etkinlikten çok faydalanacağımdan eminim :). Tam benlik olmuş bu ayki konumuz :))). Aslında tariflerimizi ayın 20 sinde yayınlayacaktık ama ben önümüzdeki bir hafta boyunca bloguma giremeyeceğim için affınıza sığınarak bugünden yayınlamak istedim tarifimi.

Yumurtalı Fasulye Kavurması taze fasulyeylede yapılıyor ama ben fasulye kurusuyla yapılmış olanı sizinle paylaşmak istedim. Her ne kadar sebze kuruları kışın yemek için hazırlansa da ben kuruları çok seviyorum ve her mevsim zevkle pişiriyorum ve yiyorum.

Yeşil fasulyeyi iki şekilde kurutuyoruz. Birincisi klasik yemeklik haliyle, ikincisi de kavurması için ortadan ikiye keserek. Eğer fasulye kurunuz yoksa aynı tarifi yaze fasulyeylede yapabilirsiniz.


Malzemeler;
1 kase (orta boy) yeşil fasulye kurusu
1 büyük soğan
Salça
Tercihinize göre sıvıyağ, margarin veya tereyağı
3 Yumurta
Tuz

İlk önce fasulyeleri haşlıyoruz. Daha sonra soğanı güzelce kavuruyoruz, salçayı ve tuzu ekliyoruz ve sonrada fasulyeyi ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine yumurtaları kırıyoruz. Veee son olarakta servis yapıp afiyetle yiyoruz :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder