11 Ocak 2010 Pazartesi

TAPANADE - BALIKLI SOS

(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye en kısa sürede eklenecektir.)
MALZEMELER:1 çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı ton balığı konservesi1 tatlı kaşığı kekik1 su bardağı siyah zeytin1 çay bardağı kapari (yoksa 100 gr kornişon)2 yemek kaşığı limon suyukarabiber
pul biber
1 diş sarımsak (ezilmiş)tuzYAPILIŞI:Kapari çiçekleri suya ıslatılır. 1 saat bekletilir. Tuzunu gidermek için arada bir suyu değiştirilir. İyice yıkanıp süzülür ve kurumaya bırakılır. Siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır. Keki, limon suyu, karabiber, pul biber, ezilmiş sarımsak, tuz ve biraz ton balığı konservesi eklenir. Malzeme mutfak robotuna alınır ve ezme haline gelene kadar çekilir. Küçük ekmek dilimlerine sürülerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder