10 Ocak 2010 Pazar

ıspanak mezeleri salataları

ispanak mezesi
ispanak,suzme yogurd,sarimsak sos icin tera yag pul bider nane,sus icin maydonoz zeytin
ispanaklari 7 su yikayip suzun bir tencereye koyun 1 bardak su koyun kaynamaya birakin ispanak kivamina gelene kadar kayniycak kaynadiktan sonra suzulcek ve iyice sikilcak sikildiktan sonra buyuk kabin icine koyun tuz yogurd sarimsakla karistirin sosunu yagi kizardin biraz pul biber biraz nane yakin ocakta servir tabana koyun ispanigi sonra sosu ustunde gezdirin ustunede nane yada maydonoz zeytinle susleyin afiyet olsun bude rojee nin tarifi diyarbakir usulu


- 250 gr ıspanak- 1 yemek kaşıgı zeytinyag- 1 çay kaşıgı şeker- 1.5 su bardagı yogurt- 3 diş sarımsak- 1 çay kaşıgı tuz- Üzeri için:- 1 çay kaşıgı pulbiber- Ceviz
ıspanaklı meze tarifi, ıspanaklı meze hazırlanışı, ıspanaklı meze yapımı
Hazırlanışı Tarifin Eklenme Tarihi : 17.01.2009

Tavaya zeytinyagını alalım üzerine sebze bıçagıyla dogradıgımız yada elimizle parçaladıgımız ıspanakları ekliyelim şekerimizi ve tuzumuzu da ekledikten sonra kavuralım ıspanakları çok öldürmeden altını kapatalım, derin bi kasede sarımsagımızı dövelim içine yogurdumuzu ekleyelim ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım,ıspanaklarımızı yogurdumuza ekleyelim hepsini karıştıralım servis tabagımıza alalım üzerini pulbiber ve ceviz ile süsleyelim.


YOĞURTLU ISPANAK SALATASI Malzeme: 500gr ıspanak 1 bardak yoğurt 5 diş sarımsak 1 fincan zeytinyağı tuz kırmızı biber Yapılışı: Ispanak temizlenir, doğranır. Birkaç defa suda yıkanıp kumu, toprağı giderilir. Az su ile tuz da katılarak kısa bir süre haşlanır, çıkarılır, soğuk su ile yıkanıp tel süzgeçte suyu süzülür. Süzülen ıspanak Süzülen ıspanak bir kaba alınır, yoğurt da dövülmüş sarımsak ile iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzerine kırmızı biber serpilip zeytinyağı gezdirilir. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder