11 Ocak 2010 Pazartesi

SEMİZOTU SALATASI

Purslane Salad

2 kişilik

Malzemeler

  • Bir demet semizotu (yaklaşık 3 su bardağı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve rendelenmiş
  • Bir fındık büyüklüğünde taze zencefil, soyulmuş ve rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Bir tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Semizotunu yıkayıp iyice kurulayın. Yoğurdu, rendelediğiniz sarımsağı ve zencefili, tuzu ve zeytinyağını bir kapta el blenderıyla ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. İrice doğradığınız (ben ellerimle koparıyorum) semizotunu sosla karıştırıp üzerine pul biber döktükten sonra servis edin.


Diğer yaz salatası da bildiğimiz çoban salatası. Malzemeler bu kadar taze ve tatlı olunca zaten ayrıntılı tariflere gerek yok. Biraz zeytinyağı, biraz sirke; salatanız tamam. Göze hoş görünmesi için ortasına ufak bir parça beyaz peynir koyup tepesine de birkaç tane çörek otu serpiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder