11 Ocak 2010 Pazartesi

pratik biber sosu kahvaltılık



Semt pazarlarında tezgahlar rengarenk...
İnsan her tezgahta ayrı güzellikte bir sebze ya da meyveye rastlıyor bu mevsimde.
Hele o kokuları sormayın; insan hiç bir şey alma niyetinde değilken sırf bu kokuları teneffüs etmek için pazara gider mi? Gider...
Ben gidiyorum, her hafta pazartesi günü iş çıkışı, servisten iner inmez oturduğum yerdeki semt pazarına giriyor ve kavun, şeftali, domates, yeşil biber, sarımsak, taze nane, dere otu kokuları eşliğinde geziyorum.
Ve her seferinde bir şey almamak üzere girdiğim pazardan ya rengi ya da kokusu için bir sebze ya da meyve alıp çıkıyorum.
Bir şey almamak üzere diyorum çünkü bu günlerde taşınma telaşı içindeyim.
Buzdolabımın fişini çekmek zorunda olacağım için bu süreçte mümkün olduğu kadar mevcut gıdalarımızı tüketme gayretindeyiz.
Bu nedenle henüz derin dondurucuya yiyecek koyma dönemine de giremedim.
Önceki akşam; servisin camına başımı rastlamış acaba pazarı gezsem mi gezmesem mi diye düşünürken yine kendimi pazarda buldum ve bu kez göz alıcı kırmızısı ile beni cezbeden biberlerden alıp geldim eve.
Bir kısmını ocak üstünde közleyerek sirke, sarımsak , limon ve zeytinyağı ile salata yaptım ki; en kısa zamanda her ne kadar hepiniz biliyor olsanız da sizlerle paylaşacağım, bir kısmını da yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi pratik bir biber sosu yaptım.
İşte size bu sosun tarifi.

Malzemeler;
1 Kg. Kırmızı biber
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni
1 Yemek kaşığı pul biber
2 Yemek kaşığı nane
1 Yemek kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı;
Biberler yıkanır, sap ve çekirdekleri ayıklanır.
Her bir biber 7-8 parçaya bölünür ve tüm malzemeler eklenerek düdüklü tencerede 1 çay barağı su ilavesi ile 20 dakika pişirilir.
Pişme işlemi tamamlanıp, karışım biraz ılıdıktan sonra mutfak robotunda iyice ezilir.
Ve böylece dilerseniz ızgara etlerinizin yanında, dilerseniz kahvaltıda servis yapabileceğiniz pratik biber sosunuz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder