17 Ocak 2010 Pazar

ordövr üzerine

7-ÖRDÖVR VE MEZELER


Ördövr, ilk yeme, yemeğin ilavesi veya yemeğin yanında yanın da verilen hafif yiyeceklerdir.İçki ile alınan yiyecekler anlamına gelir ve mezenin yerini tutar.

Ördövrler sıcak ve soğuk olmak üzere ikiye ayrılır.

SOĞUK ÖRDÖVRLER daha önceden bir tabağın içine çeşitli içki ile alınan yiyecekler az miktarda konup zevk ve renk uyumuna dikkat edilerek tabak süslenir sofraya her şahsın bir ördövr tabağı olarak getirilerek servis yapılır.

SICAK ÖRDÖVRLER ise örneğin(küçük et köfteleri, patates kızartmaları, sigara börek vs.)ler ile servis yapılır. Servis yapan kişi bu sıcak ördövrleri tabağa birer parça koyarak veya tabakları masaya koyarak servis yapılır.

KARIŞIK BİR ÖRDÖVR TABAĞI DÜZENLEME

Kayık veya yuvarlak bir tabağın içine 1-2 adet zeytinyağlı herhangi bir dolma, 1-2 dilim beyaz peynir, 1-2 dilim söğüş domates, bir parça rus salatası, bir parça tarama

Bir dilim füme dil veya salamdan herhangi birini renk uyumuna ve zevkinize göre yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder