11 Ocak 2010 Pazartesi

menemen kahvaltılık



Önceki yazımda pratik bir tarife yer verince aklıma; yine hem son derece pratik olan hem de yaz günlerinde gerek kahvaltılarda gerekse dar zamanlarda yenilmesi gereken, aile içindeki akşam yemeklerinde bizim için aranan bir lezzet olan menemenin de tarifini yayınlamak geldi.
Eşim menemeni çok sever, bu nedenle hem yazın çok sık yaparım hem de kışın da aynı lezzette menemenler yiyebilmek için rendelenmiş domatesimiz ve küçük küçük doğranmış yeşil biberlerimizi yazdan derin dondurucuya atarım.

İşte meraklıları için menemen tarifi;

Malzemeler; (2 Kişilik)
4 Orta boy domates
3 Adet kıl biber (Yeşil biberin çok ince ve uzun olanları vardır hani, bence menemen için en uygun olan biber budur)
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber

Yapılışı;
Sıvı yağ ve tereyağ geniş bir tava içine alınıp ısıtılır. Küçük küçük doğranan kıl biberler yağın içine atılarak kavrulmaya başlanır.
Biberler kavrulurken diğer yanda domateslerin 3 tanesi rendelenir ve kalan bir tanesi de kabuğu soyularak küp küp doğranır. (Bu bizim özel tercihimiz, biz menemen yerken domateslerin bir kısmı ağza gelsin istediğimiz için bu şekilde yapıyoruz, siz isterseniz tamamını rendeleyebilrisiniz)
Domatesler kavrulan biberlere eklenir ve birlikte domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra yumurtalar kırılır.
Tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır ve 1,5-2 Dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder