11 Ocak 2010 Pazartesi

karışık

kuşkonmazları konserve aldım ve kavanozdan çıkarıp jambona sarıp kürdanla tutturdum.çok hafif bi lezzet ve ilk defa deneyen birinin bile seveceği bi tad bence.

kırmızı biberleri közlüyorum.kabuklarını soyup içine cevizli peynir koyup sarıyorum ve sıcak suda 5 dakika beklettiğim taze soğan saplarıyla bağlıyorum.

beyaz peynir-tulum peyniri ve koyun peynirini karıştırıp istenilen büyüklükte toplar yapıp ezilmiş antep fıstığına buluyorum.hem mideye hem göze hitap ediyor.

közlediğim patlıcanları sarımsaklı yoğurtla karıştırp çok az sızma zeytinyağıyla lezzetlendiriyorum.

1 tane kerevizi iri rendeleyip bol yoğurt(sarımsaklıda sarımsaksızda olabilir) ve çok az mayonezle karıştırıp ceviz içi ekliyorum.toz kırmızı biberle süslüyorum.

tost ekmeklerini şekilli kurabiye kalıplarıyla kesip üzerlerine ajvar sosu sürüp 1 damla mayonezle son şekili veriyorum.

tek kişilik hazırladığım karışık salata ise bana göre masanın en güzel lezzetiydi.kırmızı marul-iceberg-ıspanak-roka-yeşil soğan-salatalık-kapari ile hazırladığım salatanın üzerine yine kurabiye kalıplarıyla kestiğim havuç ve turpu koydum ve çok az kırmızı biber doğradım.biberli yeşil zeytin ve mısırla süsledim.sosundada sızma zeytinyağı-tuz-limon ve kekiği karıştırdım.bide 1 tane cherry domatesi unutmayayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder