11 Ocak 2010 Pazartesi

karışık kızartma kahvaltılık


KARIŞIK KIZARTMA

Patates, biber, patlıcan, kabak ve havuçları yıkayın.

Paatesleri soyup halka halka dilimleyin

Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp 2 ya da 3e bölün

Havuçları soyup dilimleyin

Kabak ve patlıcanları alacalı soyup dilimleyin

Patlıcanları tuzlu suda bekletip siyah suyunun çıkmasını sağlayın

Daha sonra kızgın yağ içinde tüm sebzeleri kızartın ve bir geniş ve yayvan bir kaba alın

Başka bir tava içinde kabuğu soyularak dilimlenmiş domatesleri üzerine sarımsak rendesi ekleyerek pişirin.

Domates kendi suyunu saldıktan sonra üzerine bir miktar kızartma yağından ekleyip, sosun pişmesini sağlayın.

Karışık kızartmanın üstüne önce domates sosunu, ardından da sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder