10 Ocak 2010 Pazar

kahvaltılık domates sos


Bu sosu Bulgaristan göçmeni bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Kahvaltılarda enfes oluyor.Hele hafta sonu kahvaltılarında...Bende bu sosu deneyen herkes bayıldı.Annem dahil:)) Hatta tarifini alıp yaptı,çevresindekilere de yaydı..Yani özel tavsiyem bu size:))

Malzmeler:

5 kg domates
3 kg patlıcan
2 kg kırmızı etli biber
Tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı:

Biber ve patlıcan közlenir.(Ben bu işlemi fırında yapıyorum) Bu arada domatesler rendelenip derince ve büyükçe bir tencerede kaynatılır.Altı kısılan domates pişerken bir yandan közlenmiş biber ve patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve domatese katılır.Tuz,şeker ve sıvı yağ da ilave edilip sık sık karıştırılır.Kaşıkla uzunlamasına çizgi çekildiğinde iz kalana kadar pişirilir.
Pişme işlemi biter bitmez küçük konserve şişelerine konur ve sıcakken ağzı sıkıca kapatılır.Serin yerde saklanarak kışın sera domates yemek yerine yazdan hazırladığınız sağlıklı olan bu sos tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder