11 Ocak 2010 Pazartesi

havuç reçeli

HAVUÇ REÇELİ

Bugünlerde uzun aralıklarla yazıyorum,erken bir Bahar yorgunluğu var üzerimde sanki,ya da bir kaç ay sonra hayatımızda yapmayı planladığımız bir ev değişikliği kafamı öyle meşgul ediyor ki,bir şeyle ilgilenesim yok.Değişiklikler konusunda insanlar farklı tepkiler gösteriyor gözlemlediğim kadarı ile.Bazıları bu konuya hemen uyum sağlarken,bazıları da -benim gibi-konuyu dallandırıp budaklandırıp,olumsuz yanlarını düşünüp var olan durumun değişmesine karşı olan hoşnutsuzluğunu açıkça belli ediyor.Neyse biran önce bu durumun ortadan kalkmasını ve eski mutlu, neşeli günlerime dönmeyi diliyorum.
Gelelim geçen hafta söz verdiğim ve bir türlü tarifini yazamadığım reçele.Bu reçeli ilk kez sevgili arkadaşım Seval'den öğrendim.Gittiğimiz kursta Seval,arkadaşlar harika bir reçel tarifi öğrendim havuçtan yapılıyor ama portakal reçeli gibi dediğinde ben dahil hiç kimse bu reçelin güzel olabileceğine ihtimal vermedik ve itiraf ediyorum tarifini bile almadık.Ertesi hafta bir kase reçel getirip tadına baktığımızda ise, herkes kaleme kağıda sarıldı,gerçekten çok lezzetli bir reçel.Reçelin yanındaki tabak ise benim çok sevdiğim bir kahvaltılık,beyaz peynirli ekmekler..Tarifini yazayım hemen,
Bir miktar beyaz peynir baharatlarla karıştırılıyor,içine bir yumurta kırılıyor ve ekmeğin üzerine sürülerek ,üstten ısıtılarak kızartılıyor,gerçekten nefis oluyor..
HAVUÇ REÇELİ
MALZEMELER
-3 adet havuç
-3 adet portakal
-3 bardak şeker-ben yarım bardak eksik kullandım-
-1 çaybardağı su
Yapılış
Havuçlar ve 1 portakalın kabuğu rendelenir.Portakalların suyu sıkılır.-Ben iki portakal suyu kullandım.-Tüm malzemeler düdüklü tencereye alınır.-Ben Clipso kullanıyorum-Tencerenin kapağı kapatılır,buhar sesi duyulduktan sonra altı kısılarak 10 dk.kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder