11 Ocak 2010 Pazartesi

fava

FAVA



Malzemeler :


1 kase kuru bakla


1 adet kuru soğan


1 adet kesme şeker


1 yemek kaşığı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı :


Kuru bakları akşamdan ılık suya koyun...


Ertesi gün varsa kabuklarını soyun ve yıkayıp bir tencereye koyup üzerine kuru soğanı (küçük doğrayarak ) tuzunu ve baklaların üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın .. Kaynayan baklaların üzerinde köpük oluşacaktır onları bir kevgir yardımıyla alın ve ocağı kısarak iyiyice yumuşayıp eriyinceye kadar pişirin.. Eriyen baklaları bir tel süzgeçten veya elblenderinden geçirip servis tabağına yada bir kalıpa boşaltın ..İyice soğuyunca üzerini dereotu zeytinyağı ve limonla süsliyerek servis yapabilirsiniz ..


Afiyet olsun........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder