11 Ocak 2010 Pazartesi

bazı soslar ve yemek isimleri

MSA’ da ‘Taze Başlayanlar’ ile
aşçılığa ilk adımı atın

Mutfakta kuvvetli bir altyapıya sahip olmak, doğru tekniklerle
profesyonel şefler gibi yemek pişirebilmek istiyorsunuz; MSA’nın “Taze Başlayanlar” kursu tam size göre...

Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA), ‘Taze Başlayanlar’ adlı dört günlük yeni kursu bir aşçının teknik bilgisine sahip olarak amatör mutfak keyfini daha ileri seviyeye taşımak isteyenlere hitap ediyor… Bu başlangıç kursuyla temel mutfak tekniklerini öğrenmeye başlayacak, dilerseniz daha sonraki aylarda verilecek ikinci aşama kurslar ile mutfaktaki becerilerinizi daha da geliştirebileceksiniz.
Uluslararası diploma programlarının yanısıra, mutfak meraklılarına da hobi amaçlı birbirinden keyifli workshoplar düzenleyen MSA’ dan yepyeni bir kurs… Bugüne kadar verilen günlük amatör eğitimlerden daha kapsamlı olan, profesyonel eğitimlerde verilen teknik bilgileri içeren ‘Taze Başlayanlar’ programı ile bıçak kullanma tekniklerinden, temel soslar, otlar ve baharatların kullanımına kadar çeşitli konularda MSA‘nın profesyonel şefleri eşliğinde öğretici saatler geçireceksiniz.
‘Taze Başlayanlar’ eğitiminin sonunda yeni bıçak kullanma becerilerine sahip olurken, otlar, baharatlar ve zengin sos bilgileriniz de yepyeni bir seviyeye ulaşacak. Öğreneceğiniz bu yeni teknik ve tarifler ile karides kokteyl, levrek fileto, kuzu rosto, taze baharatlı ve domates soslu parissienne patates, tartar soslu goujon piliçe kadar birbirinden farklı lezzetten oluşan pek çok mönüyü güvenle hazırlayabiliyor olacaksınız.
Dört gün sürecek eğitimin ardından isterseniz daha sonraki aylarda düzenlenecek ikinci aşamaya geçebilir ve öğreneceğiniz yeni teknik ve bilgiler ile mutfaktaki becerilerinizi daha ileri düzeye taşıyabilirsiniz.
Bilinçli yemek pişirmeyi öğrenmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız MSA’ nın ‘Taze Başlayanlar’ eğitimini sakın kaçırmayın!

Bu eğitimde öğreneceğiniz doğru teknikler ile istediğiniz her yemeği pişirmek mümkün!

MSA “Taze başlayanlar” (Seviye 1) Program

09 Kasım Pazartesi – 12 Kasım Perşembe 10.00–13.00
KDV dahil 520.-TL
a) Bıçak Teknikleri
Sebze ve Meyve Kesim Teknikleri:
- JULIENNE (jülyen)
- BRUNOISE (brunuaz)
- MACEDOINE (museduan)
- JARDINIERE (jardiniyer)
- PAYSANNE (peyzan)
- MIREPOX (mirpua)
- PARİSİENNE (pariziyen)
- SEGMENTS (segman)
- PEELİNG ( el değmeden soyma)
b) Otlar, Baharatlar ve Aromalar
- Taze Otlar: Frenk soğanı, tarhun otu, güvey otu, fesleğen, biberiye, frenk maydonozu, defne
- Baharatlar: Hindistan cevizi, karanfil, yenibahar, safran, hint safranı, ardıç, kişniş
- Aromalar: Garnitür buketi
c) Temel Soslar
- Aromatik Pişirme Suları;
- Esmer stok
- Tavuk stok
- Balık stok
- Bağlayıcılar ;
- Roux/ru - beurre manié - slurry
- Reduction- çektirme usulü kalınlaştırma
- Soslar ;
- Gravy sos
- Domates sos
- Bordelaise sos
- Forestiere (Mantar ve taze baharatlı sos)
- Beşamel sos
- Soubise sos(kuzu eti ile), Mornay sos (balık ile)
d) Yumurtalar
- Soğuk: Mayonez, kokteyl sos, tartar sos, yeşil sos
- Sıcak: Sabayon/Zabaglione (Meyve ile)
- Custard: Tartelet içi, çilek
- Pavlova / Meringue
e) Uygulacak mönü
- Jardiniere Patates ve Pan Jus ile Sote Bonfile Dilimleri
- Poşe Levrek Fileto, Blanched Brokoli, Aspir Otlu Patates ve Mornay Sos
- Piliç Bud Pane, Karnıbahar, Parissiene Patates, Taze Baharatlı Domates Sos
- Karides ve Kokteyl sos- Goujon Piliç ve Tartar Sos
- Kuzu Rosto, Sote Macedoine Sebzeler, Jacket Patates ve Soubise Sos ile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder