30 Ocak 2010 Cumartesi

arap salatalarından muhammara

Muhammara – 2 (Galetalı)

Posted by: pelincelezzetler on: Mayıs 29, 2008

Bloğumu ilk açtığım zaman muhammaranın başka bir tarifini yazmıştım,o tarif burada;
Bu Muhammara’yı çok daha fazla seviyoruz aslında,kanepe hazırlamak için ideal bir kıvam.Hemde kıtır kıtır,çok çok lezzetli oluyor…2-3 dilim ekmek bile size yetmiyecek,garanti veririm :)
Sevgili Özlem’in üstlendiği “Kahvaltı Şenliğine” gidiyor bu tarif;


Malzemeler
- 150 gr. Galeta (kepekli kullandım)
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 1/2 su bardağı komili sızma zeytinyağı
- Tuz
- Kimyon
- 5 damla limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Arzu edilirse kırmızı pulbiber( benim biber salçam acı olduğu için ben koymadım)

Hazırlanışı;
1- Galeta’yı robottan ince bir şekilde çekin.


2- Cevizi irice robottan geçirin.

3- Biber salçası,domates salçası ve diğer baharatları bu karışıma ekleyin.

4- Malzemelerin hepsini iyice karıştırın.

5- İsterseniz ekmeğinizin üzerine isterseniz minik kanepeler yapıp ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Muhammara

Posted by: pelincelezzetler on: Kasım 30, 2007

Malzemeler

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi.
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
2 dilim ekmek içi
½ çay bardağı komili sızma zeytinyağı
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz

Yapılışı

Sarımsakları ve cevizleri robotta kıyın sonradan üzerlerine zeytinyağı ve ekmek içlerini koyup karıştırın. Daha sonra malzemeyi bir tabağa koyun ve servis yapın. Dilerseniz maydanoz koyabilirsiniz.Kahvaltı tabağı için bence çok güzel olur,zira ben öyle yapıyorum:))

Afiyet olsun

MUHAMMARA

Sizinde benim gibi Antepli bir arkadaşınız olursa, Antep'in güzel salça ve fıstıklarından tatma şansınız olabilir. Kesinlikle salçaları bir harika. Bende bayramda salçadan kardeşlerime kahvaltılık muhammara hazırladım. Nefis oldu. biz içine ekmek içi koymuyoruz. Bazıları içine ekmek içide koyuyorlar. Bu arada kereviç kalıbım da geldi arkadaşlar. Portakal ağacı müdavimlerinden Esin hanım banada gönderebileceğini söylemişti. Daha sonra arkadaşımda getirebileceğini söyleyince Antep'den gelmesini bekledim. En yakın zamanda Kereviç tarifini deneyeceğim.

Emen
Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
  • 5 çorba kaşiği domates salçası (hazır salça olabilir)
  • 2 çorba kaşığı biber salçası (ev yapımı olsun. Hazır olanlar çabuk bozuluyor.)
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • yarım paket çemen baharatı (diğer bir adıda poy)
  • tuz, karabiber,kimyon

Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba koy. Güzelce kaşıkla harmanla. Kapalı bir kaba koyup buzdolabında sakla.
Kahvaltılarda, kabul gunlerinde poğaçaların üzerine, yada sizin tercih edeceğiniz değişik versiyonlarda sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



MUHAMMARA - 1 (GAZİANTEP)
Kırmızı biber 1 su bardağı
Sarmısak 4 diş
Kuru ekmek 1 çay bardağı (ufalanmış)
Toz şeker 1 tatlı kaşığı
Dövülmüş ceviz 1 su bardağı
Kimyon
Limon suyu 1 adet
Karabiber
Zeytinyağı 1 su bardağı
Tuz
YAPILIŞI:
Kırmızı biberi küçük bir kapta biraz su ile ıslatın. Biberler biraz şiştikten sonra zeytinyağı kuru ekmek sarmısak ve ceviz içini karıştırın. Baharatlarını ve en son olarak limon suyunu ekleyin. Servis tabağına şekilli olarak koyun.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

MUHAMMARA - 2 (ADANA)
Tahin 200 gr.
Sarmısak 2 baş (soyulmuş)
Soğan 2 adet
Ceviz 200 gr.
Bayat ekmek içi 1/2
Limon suyu 1 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Tuz Yeterince
Pul biber Yeterince
YAPILIŞI:
Soğanlar ince ince kıyılır. Tahin dövülmüş ceviz içi soğan bol miktarda pul biber ufalanmış bayat ekmek içi tuz ve dövülmüş sarmısak eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımın üzerine kızdırılmış zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.


Malzemeler

1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Biber salçası tuzlu olacağından isteğe bağlı tuz
Yapılışı
Hazırlanışı gerçekten çok basittir, yeterki doğru kalitede malzemeyi bulalım. Daha önceden kuruttuğumuz ekmek içini iyice parçalayarak un ufak edelim. Ve tüm malzemeyi karıştıralım, en sonunda da zeytin yağını bolca yedirerek servis edelim. Arap mutfağından gelen bu mezeyi çok seveceğinize eminim.
Afiyet olsun.
MUHAMMARA (HATAY)

Malzemeler:
Kuru biber (yoksa biber salçası)
dövülmüş ceviz içi
limon suyu
sarımsak
soğan
tuz
baharatlar
2 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:
1.Kuru biberler suda ıslatılıp, bekletildikten sonra, suyu sıkılarak, ceviz içi, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, baharatlar ile havanda dövülür.
2.Limon suyu (

(cevizli biber)

  • MALZEMELER:1 su bardagı ceviz _
  • 1 domates_
  • küçük bir sogan_
  • 2 yemek kaşıgı biber salçası_
  • 1 diş sarımsak_
  • 1cay kaşıgı kimyon
  • 1 yemek kaşıgı nar ekşisi (veya bir limon suyu)

YAPILIŞI:Butun malzemeler bir kaba konur ve bilendır ile pure yapılır . servis yapılırken uzerine yag konur. Afiyet olsun


Antep usulü muhammara

Anne tarafım antep tarafından olduğundan bu yörenin yemeklerine aşinalığım çocukluğuma uzanır. Geçtiğimiz hafta bu sıcak havalarda gidebilecek, pratik bir tarif bulunca çok işime yaradı.

Malzemeler:
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1/2 su bardağı öğütülmüş ekmek
3 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
bir miktar tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Biberleri közleyip soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup içinin tohumlarını temizleyin. Diğer tarafta soğanları doğrayın. Sarımsakları soyup havanda ezin. Geniş ve derin bir kasede bütün malzemeleri birbirine ekleyip el mikserinin püre ucuyla (yada mutfak robotuyla) bütün malzemeleri iyice karıştırıp , kıvamlı bir püre haline getirin. İstediğiniz çeşit krakerlerle servis yapın.





Yemişli Mahlut Muhammara tarifi
� 75 gr dövülmüş ceviz
� 25 gr dövülmüş badem
� 25 gr dövülmüş fındık
� 25 gr dövülmüş antep fıstığı
� 50 gr ekmek içi
� 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
� 1 yemek kaşığı acısız biber salçası
� 2 çay kaşığı toz kimyon
� 2 çay kaşığı şeker
� 3 yemek kaşığı yoğurt
� 2 yemek kaşığı nar pekmezi veya limon suyu
� 1 diş ezilmiş sarımsak
Yoğurt hariç tüm malzemeleri blendıra koyun. Karışım yumuşak fakat kaşığa gelecek şekilde olmalıdır.
Servis yapılacağı zaman yoğurdu ilave edin. Eğer saklayacaksanız yoğurt ilave etmeden de saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder